23 Eylül 2010 Perşembe

Bedene Uygun Kot Seçimi

 


Kot..ne kadar hayatımızın içinden bir parça değil mi? Cihan'a aldığım puset bile hip kot kumaşından :) Ben doğum sonrası tayta takık olduğumdan şimdi de jegging (tayt gibi saran jean)'e takıldım, bu sene de şansıma çok moda..Ama jean başlı başına modanın vazgeçilmez parçası zaten..


Peki ne tip kotlar hangi vücut şekillerinde güzel duruyor, benden size birkaç tüyo:


Geniş Kalçalar: Alçak-yarı yüksek bel almalı. Yüksek bel kumaşı arttırarak arka kısımda daha fazla kumaş görünümü yaratır. Küçük arka cep detayı kalçanızı olduğundan büyük gösterecektir. Rahat oturan modelleri tercih edin.


Kısa Bacaklar: Koyu renk ve düz kesim kotlar bacak boyunu uzatır. Yarı yüksek-yüksek bel idealdir. Kot boyunu da topuğunuzun en az yarısına gelecek kadar uzun tutarsanız tamamdır.


Armut tip: Paçaları daralan, skinny ve taşlanmış kotlardan uzak durmalıdır. Biraz bol paça (ama ispanyol değil!) ve çok bol olmayan ama rahatça üzere oturan bir kesim idealdir.


Benim durumumda (yani her taraftan yuvarlak :) iseniz, yarı yüksek bel, düz kesim (boot-cut da olabilir) ve sıkmadan saran bir kesim size uygun olacaktır.


Kotun kesimini daha iyi anlayabilmek için; kotu yere yayın ve bir bacağı yarıya kadar katlayın. Eğer paçası yarıdan geniş ise boot-cut veya flared (ispanyol) paçadır (genişliğe bağlı olarak). Eğer aynı genişlikte ise straight yani düz kesimdir. Daha geniş ise skinny veya cigarette olabilir.


Kesim türleri ve denim sözlüğü için ilovejeans.com sitesini inceleyebilirsiniz:


http://www.ilovejeans.com


 


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Blog Template by Delicious Design Studio