21 Kasım 2010 Pazar

BAYRAM DÖNÜSÜ YABANI MANTAR VE TAZE MAKARNA SEFASI

Bayramı geride bırakırken bagajımızı pazar torbalarıyla doldurup döndük şehree...Pazarda neler yoktu ki, her tür sebze, ot, meyve, baharat, yağ..ne ararsan..Aldıklarımı pişirme sırasına sokarak, ilk olarak aldığım bal kabağını pişirdim. Ama bizimkinden farklı, daha yumuşak ve sulu olduğunu unutarak az kalsın yakıyordum zavallıyı :( Neyse onu hafif yanıklarla atlatarak (allahtan zaten hafif yanık severim) sırada bekleyen doğal kayın mantarına geçtim ve taze makarnayla beraber kremalı mantar soslu makarna yapmaya giriştim. Aydın/Kuşadası mantarını ve nasıl pişirdiğimi merak ediyorsanız, işte fotoğrafları..


İşte Kuşadası mantarı bu. Allahtan fotoğraflamak son dakika aklıma geldi :)
Mantarın iç yüzeyi böyle, küflü gibi..
İlk olarak zeytinyağına iki diş sarımsağı atarak aromasını aldıktan sonra, çıkartıp doğradığım soğanı ekleyerek başladım


Soğan yumuşayınca, mantarı ekleyip biraz çevirdikten sonra yarım su bardağı kadar beyaz şarap ekledim ve suyunu çekmesini bekledim


Bu arada yine pazardan aldığım karışık biber ve yeni bahar karışımını çektim ve mantara ekledim, yanda görülen muskat için sıra krema eklenince gelecek :)


Şimdi sıra taze makarnayı pişirmede..Tek gereken bol su ve tuz


Mantara kremayı da ekledikten sonra, muskatı rendeleyerek ekledim (yaklaşık 1 çay kaşığı kadar fazla değil). Önce 200 ml yani bir paket krema koymuştum ama baktım az gelecek hemen bir paket daha ekledim. Bu kısmın resmini çekmeyi atladığımdan direkt sonuç resmine geçiyorum:


Voila! Makarnamız tabakta, üzerine parmesan rendelenmiş olarak yenmeye hazır..


Sonuç olarak, bu cins mantarın pek makarnalık olduğunu düşünmüyorum. Bana ızgarada daha güzel olur gibi geldi. Dolayısıyla, bu çeşit makarna için çiftlik kestane mantarına devam. Ama en azından doğal/yabani (hangisi doğru olur bilemedim) mantar yemenin tehlikeli cazibesine kapılıp denedik ve sonucu da mükemmel olmasa bile beğendik ailecek. Ah bir de Kuşadası'nda olduğu gibi balkonda yeseydik gari :)

4 yorum:

  1. afiyet olsun.... saydım zaten siz gittikten sonra mantarları.. eksik vardı :)

    YanıtlaSil
  2. :)) Kuşadası'nda sebze ve meyve bırakmadık ki :)) Denizi alamadık yanımıza ama kumların bir kısmı da gelmiş :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık güzelim, o mantarı var ya çiğ çiğ yerim yemin ossun :)))

    YanıtlaSil
  4. meraba aynı mantarı bizde adanada köyden aldık bizde deneyeceğiz bakalım nasıl olacak

    YanıtlaSil

 
Blog Template by Delicious Design Studio