1 Aralık 2010 Çarşamba

YÜZ YOGASI

 Yoga'nın spiritüel olduğu kadar bedensel alandaki faydalarını hepimiz biliyoruz. Buna tabi ki yüz yogası yani yüz için yapabileceğimiz egzersizler de dahil. Botoksa karşı değilim ama yüz için daha doğal yöntemler her zaman tercihim. Gelin dilerseniz bu egzersizler nasılmış bir bakalım...



İlk hareketimizde dilimizi dışarıda serbest bırakıyoruz. Bu şekilde 60 saniye kadar kalabilirsek iyi olur. Gözlerimiz sulanabilir, bu toksik birikimin işaretidir.




İkinci hareketimizde gözlerimizi döndüreceğiz. Önce bakabildiğimiz kadar sağa ve sola, sonra da yavaşça saat yönü ve aksi yöne doğru döndürme hareketi yapacağız. Bu hareket göz çevresindeki halka kasları çalıştırarak torbalanma ve kaz ayağını önler.



Şimdiki hareketimiz Gülen Balık Suratı Pozu :) Dudaklarımızı büzerken bir yandan gülümsemeye çalışıyoruz. Bu pozda sanırım ünlülerin paparazzi'ye verdikleri pozdan ilham alınmış :)


Sırada Arslan Surat Pozu'nun !.Kısmı var. Burnumuzdan nefes alırken yumruklarınızı da sıkarak tüm göz çevreniz ve dudak çevremizdeki kasları kuvvetlice sıkıyoruz...


Pozun 2.Kısmında nefes verirken ellerimizi açıp, dilimizi iyice dışarı çıkararak, gözlerimizi de sonuna kadar açıyor ve yukarı döndürüyoruz. Bu hareketi 3 kez tekrarlıyoruz.


Şimdi sıra Şaşırma Pozu'nda. Gözlerimizi şaşırmış gibi açarak duruyoruz. Bunu yaparken alın ve kaş bölgenizi kırıştırmamanız gerekiyor. Önümüzdeki bir noktaya 5-10 sn boyunca bu şekilde odaklanıyoruz.Sonra tekrar, 4 defa.


Sıradaki hareketin ismi Satchmo. Louis Armstrong gibi yanaklarımızı şişiriyoruz :)


Şimdi de Marilyn gibi öpücük yolluyoruz :) Bu hareket de daha güçlü ve sıkı dudaklara sahip olmamıza yardımcı olacak.


Gıdımızın (daha fazla) çıkmasını önlemek için yapacağımız hareket, dilimizin ucunu damağımıza dayayarak yutkunmak. Sonra bunu yaparken başımızı hafifçe sağ yana eğiyoruz. Ve sonra da ve sola..


Son hareketimiz Buddha Pozu. Rahatlayıp, gözlerimiz kapalı olarak, bakışımızı 3.gözümüze doğru çeviriyoruz. Bu şekilde kalabildiğimiz kadar kalıyoruz. (Uyumadan :))

Yoga'lı Günler! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Blog Template by Delicious Design Studio